ЯРМАРОК КАР’ЄРИ «ЖИВИ ТА ПРАЦЮЙ У РІДНІМ КРАЇ»

04.12.2018 18:33

 

 

29 листопада 2018 року Міжгірською районною філією Закарпатського ОЦЗ на базі Колочавського МНВК (міжшкільного навчально-виробничого комбінату) проведено ярмарку кар’єри для учнівської молоді та безробітніх жителів с. Колочава та інших населених пунктів Тереблянської долини, що перебувають на обліку в пошуках роботи.

Захід було організовано за підтримки місцевої влади, соціальних партнерів, освітніх закладів та роботодавців. Колочавський МНВК обрано не випадково, тому що саме ця місцевість характеризується найбільшим рівнем безробіття, саме з цього куща на заробітки виїжджає найбільша кількість жителів. Символічно, що саме в Колочаві розташовано пам’ятник Заробітчанину.

Мета проведення заходу – ознайомити учнівську молодь та шукачів роботи з актуальними на ринку праці вакансіями, спеціальностями що користуються попитом у роботодавців, ознайомлення молоді з перспективними напрямками економічного розвитку району, регіональним ринком праці та послугами що надаються службою зайнятості. Це гарна нагода для безробітних знайти роботу, а для молоді – зорієнтуватись у виборі майбутньої професії.

            «Живи та працюй у ріднім краї» саме під таким гаслом пройшов даний захід. Саме такі заходи допомагають учасникам оцінити правильність зробленого вибору та дають змогу загалом зорієнтуватись у світі професій, навчальних закладів, перспективах працевлаштування.

            До послуг учнівської молоді одні спеціалісти районної філії пропонували ознайомитись з «Барометром професій» району, ПАК «Профорієнтаційний термінал» де можна пройти тестування за 13-ма методиками в електронному режимі, інші спеціалісти пропонували заповнити «дерево мрій», презентували інноваційний інструмент для онлайн-тестування та професійної консультації «Моя професія: консультаційна мережа» та пропонували отримання коду доступу для проходження онлайн-тестування. З допомогою ноутбуку йшов відеоперегляд роликів соціального спрямування. Бажаючі мали можливість ознайомитись з паспортами професійно-технічних навчальних закладів області. На подвір’ї Колочавського МНВК працівники МНС презентували професію пожежника та знайомили учнівську молодь з  будовою автотранспортного засобу та інструменту, який в свої роботі використовують під час чергувань. Поряд представники головного національної поліції у Міжгірському районі презентували професію поліцейського. Для гостей заходу працювали музеї: радянська та чеська школи. А в актовому залі презентували свої навчальні заклади: Мукачівський державний університет та Міжгірський професійний ліцей, а також господарі заходу – Колочавський міжшкільний навчально-виробничий комбінат.

            Для безробітних запрошених до участі в проведенні ярмарки кар’єри  в комп’ютерному класі спеціалістом ВАПБ було проведено семінар з техніки пошуку роботи «Створення резюме, відеорезюме». Опісля всі учасники семінару мали можливість ознайомитись з роботодавцями та вакансіями запропонованими для укомплектування. Допомогою в справі пошуку роботи був також стенд підготовлений спеціалістами з відділу взаємодії з роботодавцями.

            Серед роботодавців в ярмарці кар’єри взяли участь: ТДВ «Міжгірський лісокомбінат», Міжгірське відділеня МНС, Міжгірський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, Міжгірський районний військовий комісаріат в Закарпатській області, НПП «Синевир».

            Захід виявився цікавим та корисним. Учні випускних класів отримали багато цікавої інформації щодо вибору майбутньої професії, а безробітні побачили реальну можливість знайти роботу в сучасних умовах.

            Надані під час проведення заходу поради допоможуть молоді обрати саме ту професію, яка принесе їм задоволення та достаток.